Ανάλογα με το είδος της εστίας σας, επιλέγετε και την κατάλληλη εκδοχή προστατευτικού ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να προφυλάξατε καλύτερα τα κοντινά έπιπλα, το χαλί και το δάπεδο από τα «σκασίματα» των ξύλων.


Επιλέξτε:

  1. μονόφυλλη κάλυψη για κεντρικές εστίες
  2. δίφυλλη κάλυψη για εστίας με δύο ανοίγματα, γωνιακή εστία
  3. τρίφυλλη για κεντρική εστία με ποδιά

Γυάλινη ή μεταλλική πρόσοψη;

Αυτή είναι μία πραγματικά δύσκολη απόφαση!

Μια πυρίμαχη κάλυψη αδιαμφισβήτητα αναβαθμίζει το τζάκι, δίνοντας αίσθηση υπεροχής και πολυτέλειας. Το διάφανο προστατευτικό προσφέρει αμεσότητα με την φωτιά, ενώ ταιριάζει με όλους τους τύπους διακόσμησης εξασφαλίζοντας ζεστασιά και κομψότητα.


Προσοχή! Η γυάλινη κάλυψη θα πρέπει να τοποθετηθεί τουλάχιστον 30 εκατοστά από την εστία, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Tip: Επιλέξτε πυρίμαχο τζάμι (tempered glass) με ρονταρισμένες-τροχισμένες γωνίες για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μετακινήσεις.


Μια μεταλλική κάλυψη προσφέρει μέγιστη προστασία από την φωτιά, με ελάχιστη απώλεια θερμότητας. Ιδανική επιλογή για σπίτι με μικρά παιδιά ή κατοικίδια.


Πώς υπολογίζω τις απαιτούμενες διαστάσεις;

Η αποτύπωση των διαστάσεων είναι πιο απλή όσο φαντάζεστε, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:


1. Μετράμε το πλάτος και το ύψος του ανοίγματος της εστίας.
2. Μετράμε τη διακοσμητική ποδιά του τζακιού (το μπροστινό κάτω μέρος) για να δούμε πού θα πατήσει το προστατευτικό.


Εάν η απόσταση του κέντρου της εστίας και του κέντρου της ποδιάς είναι τουλάχιστον 35 εκατοστά, τότε σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να τοποθετηθεί πυρίμαχη σίτα.

Διαφορετικά, η τοποθέτηση του τζαμιού, με αναμμένη φωτιά, θα πρέπει να γίνει στο δάπεδο ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

*Extra Tip!
Χρησιμοποιήστε σχάρα τζακιού για την σωστή καύση των ξύλων και την κυκλοφορία του αέρα ώστε να πετύχετε τη μέγιστη απόδοση.